18 AUG
Hip Hop, Afrobeat & Reggae

Mr. Weazley

Mr. Weazley blaast je omver met een heerlijke dosis energie, verpakt in Hip Hop, Afrobeat & Reggae.

Benjamin Thode ofwel Mr. Weazley is opkomend artiest geboren in Curaçao. Op 11-jarige leeftijd verhuisde hij naar Nederland en kwam in contact met de wereld van hip-hop. Hij starte als MC in clubs en werd later een van de leadzangers van de succesvolle reggae-crossover band Leeways, die de Grote Prijs van Nederland in de wacht sleepten. In 2017 starte hij zijn solo-project, in dat jaar vonden Mr Weazley en z’n muzikanten maten hun liefde voor Afro Beat en sloegen hiermee een nieuwe weg in. 

Ondertussen hebben ze hun tweede single ‘Landing’ & videoclip gelanceerd. In 2019 komt er vanzelfsprekend nog veel moois op hun pad, dat kan niet anders met de energie die deze band heeft, niet in de laatste plaats op het podium, waar ze het dak van elke tent afblazen.

18 AUG
indie-rock

Cynbel

Goede liedjes, daar begint het mee! Zo bewijst ook het verhaal van CYNBEL. In 2016 werd de indie-rockband geselecteerd voor de Popronde, waarna ze meer dan 25 shows door heel Nederland speelden. Niet veel later speelden de drie heren de aftershow van Kensington in Club Ziggo en die van Stereophonics in AFAS Live.

 Vanaf dat moment ging het hard. Shows in diverse poppodia als Paradiso, Doornroosje en het Patronaat, een eigen clubtour, het voorprogramma van Golden Earring en Raglans en diverse grote festivals als Bevrijdingspop Zutphen en Huntenpop kan de band op hun Curriculum Vitae zetten.

 De toegankelijke popliedjes van de band bezorgde ze al optredens bij 3FM en Radio 1, maar ook diverse plekken op playlists van Spotify (New Music Friday, ‘n Goede Bui en New Alternative) en Apple Music (Best New Rock), waardoor de band al meer dan 110.000 keer gestreamd is.

18 AUG
melodische powerpop

Morrès

Morrès is een rockband uit Arnhem-Nijmegen, bestaande uit de muzikanten Thomas Calis (drums, achtergrondzang), Johan 'basso' Volman (bas & toetsen) en Anco Koens (leadzang & gitaar). 

De band werd opgericht in 2013. Het recept: een stevige en stuwende ritmesectie, aangevuld met krachtige vocalen en melodieuze gitaarlijnen, resulteert in melodieuze power-pop met veel energie en dynamiek, van stevige rocknummers tot fragiele ballads met hier en daar wat jazzy invloeden. Muziek waarin men ruimte vindt,  energie, dynamiek, emotie. 

Hoogtepunten sinds de oprichting zijn, bijvoorbeeld, een live optreden op de landelijke radio in Veronica's Countdown Café en de release van het album Still in 2015. 

In 2016 werd Thomas de nieuwe drummer van de band.  Nieuwe muziek werd geschreven voor de opvolger van de eerste EP, resulterend in de 5 nummers EP A Good Day.

A Good Day is een EP met 4 stevige nummers en een ballade. Over het algemeen heeft de muziek een vrolijke, energieke vorm, in tegenstelling tot de teksten die gaan over onderwerpen als verlies in al zijn vormen en vormen - en tegelijkertijd een ode aan het leven zelf.