22 SEP
...forgotten stories...

Airborne Arnhem

 

13.00-13.45  Bony Macaroni 

BM maakt het weer 'cool' om jezelf te haten (denken ze...) 

 

14.20-14.50  Samen Duiken

Samen Duiken bestaat op het snijvlak tussen feestvreugde en nuchtere authenticiteit. De band speelt graag avondvullende sets vol dansbare covers, maar laat zich ook gelden in optredens waar de kwaliteit van het eigen werk centraal staat.

 

 15.30-16.30  Mangoo Factory

Mangoo Factory, een mix van Jazz, Pop, Funk en Soul. De Artez studenten maken vnl. eigen werk maar schuwen enkele sterke covers niet!

 

 17.15-18.15  Box of Kings

De band laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen. Mocht je dat toch willen, denk dan energieke bluesrock met hier en daar wat psychedelische invloeden.

 

19.00-20.30  The Etta James Experience

Een spetterende, swingende show met soul, blues, funk, rock’n roll en jazz, gebaseerd op het repertoire van de in 2012 overleden Amerikaanse ‘grand lady of soul’, Etta James.

 

22 SEP
feestvreugde en nuchterheid

Samen Duiken

In 2016 werd in Ede de rock-’n’-roll-band “Das Gers” opgericht door Maarten Boonekamp (zang en gitaar), Reinaart van Loon (bas) en Rens van der Beek (drums). Das Gers begon als coverband, maar de bandleden begonnen onder aanvoering van Boonekamp al snel zelf liedjes te schrijven in het Nederlands. Na twee mooie jaren gingen de bandleden hun eigen weg.

Een jaar nadat Das Gers werd ontbonden, richtten de ex-leden Samen Duiken op met HKU-student Salle Zijlstra (gitaar). Samen Duiken gaat door waar Das Gers ophield. De band haalt inspiratie uit het Utrechtse en Delftse studentenleven.

Samen Duiken bestaat op het snijvlak tussen feestvreugde en nuchtere authenticiteit. De band speelt graag avondvullende sets vol dansbare covers, maar laat zich ook gelden in optredens waar de kwaliteit van het eigen werk centraal staat.

22 SEP
self-loathing is cool

Bony Macaroni

Bony Macaroni maakt het weer cool om jezelf te haten. Tenminste, dat hopen ze. Hun gematigd-hartverscheurende en semi-catchy debut-ep is in de digitale schappen te vinden. Met potentiele B-hitjes als ‘Piece of Shit’ en ‘Doom’, houdt waarschijnlijk niemand deze gasten meer tegen.

22 SEP
Jazz, Pop, Funk & Soul

Mangoo Factory

Mangoo Factory, een mix van Jazz, Pop, Funk en Soul. De Artez studenten maken vnl. eigen werk maar schuwen enkele sterke covers niet! De meeste songs zijn geschreven door Celina von Wrochem (zangeres/violiste) en gearrangeerd door de 4 muzikanten Bobby Hansen (Piano), Luca Busch (Bas), David Handke (drums) en Celina zelf. 

Tot dusver heeft de band vooral optredens in Duitsland gehad waarbij het bijna een traditie is geworden 2 mangoos uit te delen aan de beste zangers in het publiek...

22 SEP
eigenheid, lef en bevlogenheid

Box of Kings

Box of Kings brengt eigenheid, lef en bevlogenheid naar het podium.

Met hun aaneengesloten set komt er niet zomaar een bandje spelen, maar krijg je een volwaardig concert voorgeschoteld. De band grijpt je bij je strot, laat je alle hoeken van de zaal zien en vergeet ondertussen niet om af en toe zachtjes toe te fluisteren tijdens de rit door het ijzersterke repertoire.

De band laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen. Mocht je dat toch willen, denk dan energieke bluesrock met hier en daar wat psychedelische invloeden.

Rauw. Krachtig. Gedreven. Maar bovenal authentiek.

Dat is Box of Kings.

Een teaser van hun werk is te zien op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=dsZejNpzp-I

22 SEP
spetterend en swingend!

The Etta James Experience

Een spetterende, swingende show met soul, blues, funk, rock’n roll en jazz, gebaseerd op het repertoire van de in 2012 overleden Amerikaanse ‘grand lady of soul’, Etta James.


In The Etta James Experience hebben negen ervaren muzikanten hun krachten gebundeld. Stralend middelpunt is zangeres Floor Kraayvanger, Nederlands’ eigen ‘grand lady of soul, rock and rhythm & blues’. Floor is al jaren een enorme fan van Etta James. Niet alleen om haar indrukwekkende stem maar zeker ook om Etta’s vermogen om in allerlei stijlen uit te blinken. Net zoals Floor dat zelf ook doet.


De band bestaat uit muzikanten die hun sporen in de Nederlandse en internationale blues- en soulscene al ruimschoots hebben verdiend. Aangestoken door het enthousiasme en de spirit van Floor, staat er een gedreven en supergemotiveerde band. Met een maar liefst vier man sterke blazerssectie, voor de spetterende kers op de taart!