16 JUN
Indierock

LUMEN

LUMEN is ontstaan uit een project van twee schoolvrienden, Stefan Rhodenborgh en Luke de Bruijn. Voor hun profielwerkstuk toverden zij de huiskamer van Stefan's ouders in Presikhaaf om in een studio en produceerden daar een album. De indierock die dit voortbracht doet denken aan een mix van Editors, Pearl Jam en het vroege Coldplay. Sinds kort is de band met studievrienden Jacob en Wiebe compleet en is LUMEN het land aan het doorkruisen om hun dynamische muziek live ten gehoren te brengen. Hun mix van dreunende versterkers en aanstekelijke melodieën heeft podia in Rotterdam en Utrecht al veroverd, waarna de band nu thuiskomt in Arnhem.

16 JUN
indie pop/rock

FOXLANE

De groeiende livereputatie van indieformatie Foxlane heeft de laatste jaren zijn vruchten afgeworpen: shows door het hele land, meer dan een miljoen streams op het nummer “Birmingham” en de publiekswinnaar van de “Grote Prijs van Nederland”.

De vier jonge honden leveren een moderne blik op de indiescene. De frisse sound is te herleiden naar de explosiviteit van Foals en de rauwheid van Shame: de gitaren leveren hooks en herrie, de baslijntjes zijn opzwepend en zanger Guus maakt het unieke geluid van Foxlane af met zijn eigen, rauwe vocalen.

Met de release van nieuw materiaal in 2019, de selectie voor Popronde 2019 en optredens in de grote zaal van Paradiso tot aan hun vertrouwde Merleyn bewijst Foxlane dat ze in de gaten gehouden moeten worden.

16 JUN
Soul

MILLER & THE TONE MACHINE

Drie Almende-docenten staken de koppen bij elkaar. "Zullen we een keer samenspelen?" Muziek is hun gezamenlijke interesse, passie en beroep. Zo is het gekomen. Het was het begin van de formatie Miller & The Tone Machine. 

Tommy Haccou, Nathan Meintjes en Chiel Holland wisselden hun muzikale ideeën uit. Het was al snel duidelijk dat ze met eigen nummers aan de slag zouden gaan. Ook werd in een vroeg stadium de Silvoldse drummer Kees Mulder er bij betrokken. Na de eerste muzikale schermutselingen en akkoorden werd de muzikale richting duidelijk. Het moest een soulband worden, maar dan geen kloon of tribute van belegen motown-achtige formaties. Een eigenwijze invulling, want bij de band zoek je vergeefs naar een frontman of frontlady.

Drummer Kees is ook de zanger. "Ik heb bij gelegenheidsband Forest Street nummers gezongen. Dat beviel en ik kreeg goede kritieken. Dus daar wilde ik meer mee doen." De rest van de band werd instrumentaal logisch aangevuld met muzikanten uit de kennissenkring. Saxofonisten Daan Mulder en Ron File kwamen erbij, evenals de toetsenist Joel Agterbosch, bekend van o.a. Tenement Kids.

Van de bandnaam hebben ze toen ook maar iets soulachtigs gemaakt met een verwijzing naar de naam van de broers Mulder: Miller.

16 JUN
Funk

THREE LITTLE CLOUDS

Opeens waren ze daar! Binnen no-time groeide het Amersfoortse Three Little Clouds uit tot dé hotste band van Midden-Nederland. Het zestal verovert in rap tempo de harten van tienermeisjes, hun vriendjes én hun moeders. Met hun opzwepende show toverden ze in 2018 festivalweides in het hele land om tot kolkende mensenmassa’s.

De band leeft als zelfgekozen familie bij elkaar en deze ambitieuze muziekmakers wijken geen moment van elkaars zijde. Dit enthousiasme, de onderlinge band en hun talent, maakt Three Little Clouds tot een uitzonderlijk aanstekelijke band. Begin 2019 verscheen een nieuwe single opgenomen in de Mailmen Studio onder begeleiding van Sonny Groeneveld en dit najaar doen ze mee aan Popronde 2019! 

Trek je dansschoenen aan, je shirt uit en funk it up!

16 JUN
indiepop

WALTZBURG

Waltzburg maakt indiepop die zich ergens tussen Kevin Morby en Vampire Weekend bevindt. Bij gebrek aan geld en wereldfaam noemt Waltzburg zichzelf een vriendenband. De wereld van Waltzburg bestaat uit gelaagde en energieke songs, die vol tegenstrijdigheden zitten en het alledaagse leven bevragen. Met vijf bandleden op het podium worden de nummers omgezet naar een energiek en dansbaar geheel.

Juist die balans zorgt voor de kracht van deze vriendengroep, die het soms niet al te luchtige leven weer een heel stuk leuker én dragelijker maakt. 

Na het succes van debuut EP ‘Latest News’ in 2018, met onder andere single ‘Neon’, en shows op onder andere Sziget en Noorderslag, brengt Waltzburg dit najaar hun debuutalbum uit, gevolgd door een Nederlandse clubtour.

16 JUN
Park Open Kids Live!

MIETERS!!

Kandidaten gezocht voor Kinderpodium Mieters!

Nieuw dit jaar is het Park Open Kinderpodium Mieters! Kinderen tussen de 5 en 12 jaar kunnen zich aanmelden met een zelf ingezongen versie van hun favoriete nummer.

Je kunt dit lied dan zingen op een een speciaal kinderpodium achter op de wei.  Aan het eind van de dag kunnen alle bezoekers de allerbeste zanger(es) van de dag kiezen, die op 15 september het lied nóg eens kan zingen. 

Wat je kunt winnen? Een clip van jouw optreden op 15 september én een speciaal voor jou gearrangeerde Park Open-versie van jouw song! En ja, duo’s mogen ook meedoen.

Je kunt je aanmelden door boven- of onderin deze webpagina, in het menu 'Contact' te kiezen, en onderin die pagina het contactformulier in te vullen met je naam, je leeftijd en welk lied je wilt gaan zingen. 

Als je wordt ingedeeld krijg je van ons een berichtje hoelaat je op het podium verwacht wordt!